Monday, 15 August 2016

Akhirnya impianku tercapai

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat blogger lynnda.

Ingat lagi tak lynnda pernah post pasal impian lynnda yang nak sangat kurus.. Yes I did it. Happy kot impian yang selama ni kita impi kan tercapai akhirnya.

Alhamdulillah berat badan lynnda berjaya juga turun sebanyak 13kg. Dari 62 kg sekarang 49 kg. Alhamdulillah,syukur sangat.

Dilema seorang yang dah berjaya transform.

Sekarang ni ramai betul tak caya yang lynnda dah kawin dan lagi la mereka tak caya yang lynnda ibu kepada 4 orang anak.

Masa gemuk dulu dah macam 10 orang anak. Muka kusam tak bermaya,nak solat pun mengah tau lagi la kalau nak turun naik tangga. Cepat penat

Alhamdulillah sekarang lynnda makin happy. Muka pun berseri-seri. Baju-baju lama pun dah boleh pakai dah.

Perubahan bentuk badan

Seriously lynnda tak perasan bila perubahan berat badan lynnda. Bila ramai yang cakap lynnda dah kurus baru la beria-ia nak gi timbang. Eh betul la dah kurus.

Hahaha tapi apa yang lynnda rasa lepas kurus ni senang nak beribadat,tak cepat megah,turun naik tangga berulangkali pun tak de hal la. Best sangat bila dah kurus ni.

Nak tahu apa yang lynnda amalkan? Semestinya supplement yang amat lynnda yakini. Shaklee la.

Lynnda amik set kurus tau. Lynnda amik lecithin,alfalfa dan Esp. Ok lynnda list out fungsi-fungsi setiap satu ye.

Lecithin
~ lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan Cara melekat pada lemak dalam Sarah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari melekat pada dinding membran.

Alfalfa
~ alfalfa berfungsi dalam menyingkirkan lemak dan kolestrol. Dengan penggunaan jangka masa panjang alfalfa akan menghapuskan lemak Dan mengurangkan kolestrol. Hanya alfalfa sahaja tau mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

Esp
~ Esp berfungsi untuk menguatkan otot badan dan memberi rasa kenyang yang berpanjangan.

Ni la antara fungsi-fungsi supplement yang lynnda amalkan. Alhamdulillah lynnda dpt turun sebanyak 13kg. Banyak tu. Yang penting kene consistent amalkan supplement dan jaga makan.

Nak tahu macam mana cara-cara lynnda amalkan supplement di atas? Feel free WhatsApp atau calling-calling lynnda ye. Insya Allah lynnda akan bantu sahabat-sahabat yang memerlukan.

Feel free to calling-calling me..

Lot of love
Lynnda Sharif
0182620512

No comments:

Post a Comment